Ons team

Hooi_en_Klomp - 151.jpg

Mathilde

Meester Affineurs Saanen Geit wordt bereid uit raszuivere biologische melk van geitenhouderij van Dijk in Achterberg. En gemaakt door Meester Affineurs te Rhenen.
Deze kaas heeft een mooie natuurkorst die ook nog eens heel lekker is . De smaak is heel natuurlijk en zacht van smaak.
Elke week neem ik een stukje mee naar huis.

 
Hooi_en_Klomp - 159.jpg

Dagmar

De lekkerste kaas in de winkel vind ik de geitenkaas met fenegriek. Geitenkaas is voor mij al een traktatie van zichzelf en de fenegriekzaadjes zorgen voor walnootachtige smaak die super lekker is met fris romige geitenkaas. Geitenkaas doet me altijd aan het voorjaar denken. Ik denk dan aan de pasgeboren lammetjes in de wei en daar wordt ik altijd vrolijk van. De lammetjes staan in de koude wintermaanden lekker binnen, maar als ik de geitenkaas met fenegriek eet is het voor mij toch een klein beetje lente.

 
Hooi_en_Klomp - 67.jpg

Mirjam

Formaggio Valdostano.
Dit is voor mij de ontdekking van 2019. Een volle, pikante kaas uit de Oasta Vallei in Noord-West Italië. Deze kaas is te vergelijken met het type Fontina die uit dezelfde streek komt. Echt een feest op tafel, puur en echt genieten!

 
Hooi_en_Klomp%2B-%2B72.jpg

Ed

Zo liep ik in de Parijse kaashallen op tegen Jean Pierre. Jean Pierre koopt in een dal van de Franse Alpen jonge Abondance kazen bij de kleine boeren. Daarna verfijnt J.P zijn kazen zelf in zijn houten pakhuisje. Rauwmelkse kazen van berg koeien , dat geeft een berg smaak. Dat maakt deze Abondance mijn favoriete kaas.