Ons verhaal

Hooi_en_Klomp - 74.jpg
 
 

Wij, Mathilde Klomp en Ed Hooimeijer zijn de trotse eigenaren van Kaaskamer Hooi en Klomp en we vertellen u graag over onze winkel en de bijzondere kazen en producten.

De eenvoud van het vroegere ambacht is binnen Hooi en Klomp nog steeds te beleven met verschillende ouderwetse en nieuwe boerenkazen voor op de boterham of bij de borrel. Ons uitgangspunt: elke kaas heeft een eigen verhaal, wij willen dan ook weten hoe de voordeur van de boer of kaasmaker er uit ziet.

Landvermaak is een speciale, biologische kaas die door ons zelf is bedacht voor de smaakwens van de klant. Deze populaire kaas bezit een zeer unieke smaak die bijna niet onder woorden te brengen valt. Proef en beleef!

Ons verrassend Frans assortiment komt wekelijks vers van de vroegmarkt op Rungis in Parijs waar wij zelf met regelmaat ons laten inspireren in ambacht en bijzondere smaken. Aangevuld met andere bijzondere Europese kazen bij voorkeur rechtstreeks geïmporteerd uit het land van herkomst.

Van eigen Nederlandse bodem komen tegenwoordig ook veel verrassende zachte kaasjes, Nederlandse boeren die met hun eigen kudde hun melk verkazen tot een bijzonder product, en zo rond hun boerenbedrijf een eigen verdienmodel creëren, net als vroeger.

Mathilde selecteert een mooi assortiment met Nederlandse wijnen passend bij onze kazen, en Ed is bier fan en zorgt dat er altijd een eigenwijs klassiek bierassortiment in de winkel staat die natuurlijk ook bij de kazen passen, met de boerderij bieren van Bertinechamps uit zuid Belgie als huisbier.