Lente risotto met raapstelen en Robiola

 

Een lekkere Robiola (geitenkaas) van de Italian Food Hunter met risotto en raapstelen


Ingrediënten voor 4 pers

  • 400 gr risotto
  • 2 bosjes gewassen raapstelen
  • halve Robiola
  • 1 ui
  • 100 gr boter
  • 200 ml wijn
  • 1 liter paddenstoelenbouillon

Bereiding

  1. Breng de bouillon op hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag en laat de bouillon op het fornuis staan.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem op laag vuur. Voeg de ui toe en fruit 3 minuten als je het lekker vind mag het 15 minuten tot ze licht bruin zijn. 
  3. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. tot de korrels glazig zijn.
  4. Voeg de witte wijn toe en roer tot deze is opgenomen.
  5. Voeg een scheut paddenstoelenbouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen.
  6. Herhaal dit tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 min.
  7. Snijd de raapstelen fijn en roer dit aan het eind er door .
  8. Snijd de Robiola in kleine stukjes en serveer het op het bord erbij
  9. Peper en zout aan tafel
  10. Als je het lekker vind mag er een bruin gebakken speklap bij met peper en nootmuskaat

                Eet smakelijk

 

← Ouder bericht