Mont d’Or uit de oven

       

Naast dat Mont d'Or heel lekker is om zo te eten, kan hij ook heel goed voor de maaltijd gebruikt worden. Heerlijk met gekookte aardappels of gewoon een lekker stokbroodje. Dit gerecht wordt ook wel fondue voor luie mensen genoemd. Wij noemen het liever een “tijd voor gezelligheid gerecht”.

Ingrediënten:
1 Mont d’Or
2 teentjes verse knoflook
75 ml witte droge wijn
Tl venkelzaad of takje rozemarijn
aluminiumfolie

Snijd in de bovenkant van de kaas een paar sneetjes in de korst. Giet er vervolgens een scheut lekkere droge witte wijn over met wat vers gemalen zwarte peper, beetje verse knoflook en eventueel wat venkelzaad of takje rozemarijn. Wikkel het kaasje in de aluminiumfolie en zet hem 30 minuten in de oven op 200 graden.
De Mont d'Or is nu zo zacht dat je hem kunt uitlepelen met een broodje of een aardappel.
Met een droge worst , rauwe ham en een zilveruitje maak je een verrassende winter tapas.

Bon appétit!

← Ouder bericht Nieuwer bericht →